5 Mart 2017 Pazar

Brugge'da gidilecek mekanlar ve fiyatları |Erasmus|

  Herkese tekrar merhaba!
  Şu ana kadar gezip gördüğüm yerlerin gece gidilecek mekanların isimlerini ve fiyatlarını bilgiğim kadarıyla aktaracağım size. Daha çok bar ya da pub tarzı yerlere gittiğimiz için toplu olarak , birçok kafeye daha gitmek istiyorum henüz gidemediğim çok yer var.
  Öncelikle Grote Markt'ta bulunan ve çok meşhur olan birkaç bardan bahsetmek istiyorum.

1.Delaney's Irısh Pub

 Gün içerisinde de gidebileceğiniz yemek yiyip sıcak-soğuk içecek içebileceğiniz çok güzel ambiyansı olan bir mekan. İçerisi tamamen loş ışıklandırmalarla aydınlatılıyor. Sıcak çikolatasını ve çayını sıcak içecek olarak önerebilirim. Soğuk içecek olarak tabi ki bira denemelisiniz. Fiyatlar normal hatta bazı biralar çok daha ucuz. Sıcak çikolatasını öneriyorum gündüz gidenler için. 3.50 Euro'ya çok güzel bir sıcak çikolata içebilirsiniz. Yine çok fazla bira seçeneğiniz var. Ortalama fiyatları 3-4 Euro arası. Yemek yemek isterseniz de ortalama 15-20 Euro'ya yiyebilirsiniz.



2. La Trappiste 


Şu ana kadar Brugge'da gördüğüm en güzel mekan diyebilirim. Yine Grote Markt'a çok yakın ve müzikler çok iyi. Dans etmeye değil de bir şeyler içerken arkadaşlarla sohbet edebileceğiniz bir yer. Fiyatlar çok normal hatta ucuz diyebilirim. 100'e yakın bira çeşidi var. Ortalama 4-5 Euro'ya bira içebilirsiniz. Alkolsüz gazlı içeceklerin hepsi 2 Euro. Çay ya da kahve isterseniz 2 - 3 Euro'ya içebilirsiniz. Çalışanlar çok güler yüzlü ve kibar. Ki bu Brugge'da çok fazla karşılaşacağınız bir şey değil maalesef.
Açılış 17.00. Kapanış hafta içi günleri 01.00 gibi oluyor ama hafta sonları sabahlayabilirsiniz.

3. Cafe Pick 

Gece dans edebileceğiniz bir mekana dönüşüyor. Gündüz de açık gidebilirsiniz. Ben çok fazla hoşlanmasam da çok fazla kalabalık olan bir bar. Müzikleri kötü ama hareketli tarzda çaldıkları için dans etmeye olanak sağlıyor. Biraz küçük olmasına rağmen kapasitesinden çok daha fazla insan gidiyor. Anlamadığım bir şekilde çok fazla terchi edilen bir mekan.

4.Cafe de Theatre 


Bir diğer Cafe Pick vakası. Ama müzikler daha iyi durumda diyebilirim. Mekan biraz daha dekoratif. Yine Grote Markt'a çok yakın ve sabaha karşı saatlere kadar açık. Aynı şekilde çok fazla insanı içerde görebileceğiniz hatta çok dolu olması muhtemel olacak bir manzarayla karşılabilirsiniz.

5.De Coulissen

  Hemen Cafe Du Theatre'ın yanında bulunan en gece kulübümsü mekan şu ana kadar gördüğüm Brugge'da. Müzikler bana göre iyi değil ama diğer yerlerle kıyaslanmayacak kadar iyi. Giriş ücretsiz ancak kapıdaki güvenlikler çok fazla inceliyorlar. Mesela normal bir şekilde erkekli kızlı bir grup olarak girmek istediğinizde erkekleri almamaları muhtemel. Sadece dış görünüşlerinden şüphelendiklerinde almayabiliyorlar. Sebep söylemiyorlar zaten soramıyorsunuz. Bu sokaklarda bu arada hep polis bulunur asla bir olayla karşılaşmazsınız. Ve güvenliklerin çoğunda da "Politie" yazan bir arma görürsünüz. Yani hepsi aslında polis.
 Fiyatlara gelecek olursak hepsi aynı dediğim gibi. 3-4 Euro'ya biranızı 5-6 Euro'ya votkanızı içebilirsiniz. Vestiyere kıyafetlerinizi vermeniz çok mantıklı olacaktır. 1 Euro'ya kıyafetinizi vestiyere bırakabilirsiniz.

 6. Ma Rica Rokk 


  Aslında bu resimde çok güzel bir mekanmış gibi görünüyor. Ama benim en sevmediğim yer burası. Grote Markt'a 8-9 dakikalık yürüme mesafesinde bir alanda bulunuyor. Fiyatları diğer mekanlara göre pahalı. Müzikler berbat ve çalışanlar çok kaba. Müşteri kalitesi de yerle bir.

 7.Bras Cafe

  Ma Rica'nın yanında bulunan yine aynı vasatlıktaki bar. Fiyatları da aynı pahalı standartta. Bir kirazlı bira içmek isterseniz - ki bu bira Brugge'daki en ucuz biralardan biri mekanlarda bulabileceğiniz- 3 Euro ödersiniz. Normal bira aldığınız zaman fiyat daha da artıyor.

8.Duvelorium 

En iyi 2. mekan burası bana göre . Aydınlatmalar güzel ve müşterilerin kalitesi daha iyi . Bunu derken yanlış anlaşılmak istemem ama sizi rahatsız edecek insanlar girmiyor demek istiyorum. Fiyatlar normal veya biraz normal üstü olabilir. Ama iyi vakit geçirmek için pahalı değil kesinlikle.

9. Club 13 


  Yine benim sevmediğim bir yer. Ama içerde şömine var ve dans etmeniz için bol bol alan var. Aslında ortam ve dekorasyon çok iyi ama müzikler gerçekten kötü. Biraz daha iyileştirilebilir. Çalışanlar çok kibar ve anlayışlı. Garsonlar sizi itip kakmadan aranızdan geçiyorlar ki bu burada yaşayanlar bilir burada sık karşılacağınız bir şey değil.
  Konum olarak Cafe Pick'in hemen yanında bitişiğinde bulunuyor. Bu arada buralarda birçok bar görebilirsiniz.
  Gittiğim mekanları bu yazının altına ekleyeceğim.
Edit: Avrupa'da barlarda garsonlar aralarda dolaşırken asla sipariş almazlar. Sizin bardan gidip almanız gerekiyor. Bu aslında bir şey içmek istemeyenlere de yarar çünkü Türkiye'deki gibi bir şey içmiyorsanız çıkın olayı yok. Dans etmek isteyen eder. Bu iyi bir şey.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder