3 Şubat 2017 Cuma

| Erasmus | Brugge is the best!

Brugge'dan herkese merhaba!

Bugün oryantasyon haftasının son günüydü ve kapanışı Brugge'u yani yaşadığımız yeri gezerek yaptık. Kaldığım ev Brugge tren istasyonuna çok yakın konuma ve aynı zamanda Grote Markt'a yani bir nevi Brugge'un merkezine çok yakın. Bu yönden çok şanslıyım. Buluşma yerimiz Grote Markt idi yani yürüyerek sadece 10 dakikada vardık. Ama keşke o yol 1-2 saat sürseydi çünkü normal bir ulaşım yolu olmasına rağmen muazzamdı tıpkı Brugge'un diğer her yeri gibi. Aslında nasıl övsem bilemiyorum gerçekten çünkü Belçika'nın her yeri tarih bunu söylemiştim defalarca ama Brugge ayrı bir tarih barındırıyor. Her yer yeşil ve nehir. Kuzeyin Venedik'i diyorlar gerçekten öyle. Bir sokağın başı ve sonu mutlaka nehre varıyor. Bu gerçekten ister istemez huzur veriyor insana. Burada nasıl durursanız durun isterseniz durmayın hiç farketmez her şekilde çok güzel fotoğraflar çıkabilir. Çünkü her yer muazzam güzel.
  
  Bu arada Brugge ile ilgili şu hiç söylenmiyor ama Brugge'da çok fazla alışveriş seçeneğiniz var. Ve gerçekten moda merkezi Belçika'da burası. Her marka var ve her yer özel tasarım butiklerle dolu. Her 3 dükkandan biri çikolatacı bildiğiniz üzere ve diğer kalanlar ise butik zaten.
  Brugge pahalı bir şehir genel olarak ama paranızı verimli şeylere harcarsanız pahalı olmayan yerleri de keşfedebilirsiniz. Waffle yemek isteyebilirsiniz doğal olarak ve ucuzunu bulursunuz ya da burger yemek isterseniz McDonald's'tan başka bir sürü ucuz seçeneğiniz var. Kahve her yerde aynı fiyat yani 3-4 Euro arası değişiyor. 

  Ulaşımı faytonlarla yapabilirsiniz her yeri gezebilirsiniz. Ya da tur otobüslerini kullanabilirsiniz. Ya da bisiklet kiralayabilirsiniz. Ama size önerim yürüyün çünkü asla bıkmayacaksınız. 

  Önerim ise Brugge'u gezerken bir rehberinizin olması. Bunu bulmanız biraz zor olabilir bu yüzden rehberi olan bir tur ya da bir grup görüne hemen dahil olun ve bu asla garip bir şey değil bu şekilde tüm şehri gezebilirsiniz. 

  Brugge gerçekten 1 günde bitecek bir şehir değil yani en azından 3 gününüzü harcayabilirsiniz. Buradaki kiliselerde genelde ayinler yapılıyor bunu da eklemek isterim. Yemek yemek için kesinlikle çok para harcamayın atıştırın Brugge'da  yemek de çok pahalı dediğim gibi. Bir şeyler satın almak için market zincirlerini ve kıyafet zincirlerini tercih edin ki bu daha ucuz demektir.

 Brugge'da aynı zamanda çok öğrenci var ve çok fazla turist var bu da sizin kendi yurttaşınıza rastlama olasılığınızı artırıyor. Her yerde Türkler var kesinlikle.

  Bira festivalleri genelde Brugge'da oluyor. Eğer birine denk gelirseniz çok şanslısınız demektir.

Brugge ile ilgili saatlerce ve cümlelerce yazabilirim ancak bu kadar bilgi vermek için yeterli sanırım eğer bir sorunuz olursa yorum yazabilirsiniz.

Diğer yazıda görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder