13 Şubat 2017 Pazartesi

| Erasmus | Okul Günlükleri

Herkese Merhaba

  Okul başlayınca gezmeler tabi biraz beklemede. Maalesef her gün gezme gibi bir şansınız yok. Bu benim okulumla alakalı aslında daha çok çünkü diğer ülkelerde ve Belçika'nın diğer okullarında böyle bir sorun yok haftanın 5 günü okula gitme gibi bir durum olmayabilir. Benim derslerimin haftanın 5 günü olmasının yanı sıra birçok dersim sabah 9.30'dan 17.00'a kadar sürüyor. Öğle arası ise 12.45'ten 13.45'e kadar. Ve dersler tamamen blok. Sabah girdiğiniz dersin ilk 2 saati aralıksız derstesiniz. Hocaya göre değişen bir şey var o da aralar. Mesela hiç ara vermeyen hoca var veren de 10 dk veriyor. Sonrasında 1 saat daha. Ve ders saatleri değişmiyor. Kaç yazıyorsa o saatte bitiyor. Bizdeki gibi 17.00 yazıyor da 16.00'da hoca bıraktı gibi bir durumumuz yok maalesef. Ders bitse bile hocaların mutlaka dersle alakalı bir etkinlikleri oluyor ve saati dolduruyorlar. Bu arada dersler çok eğlenceli yani işleniş şekli çok eğlenceli. Sürekli bilgisayar götürmemiz gerekiyor aslında bu durumdan çok hoşnut değilim çünkü bilgisayarım sırt çantama sığmıyor 2 çantayla her gün bisiklet sürmek gerçekten çok hoş değil. Bilgisayarlarda ise okula ait bir forum var ve forumda chat yapabiliyorsunuz bu serbest ama kontrol altında tabi ki. Genelde internetten video izlemeli , sunum yapmalı bir anlatım söz konusu. Yani videolar üzerinden ödev yapıyoruz. Ya da video hazırlıyoruz. Partnerli çalışmalar çok sık karşılacağınız bir diğer durum.

  Sürekli verilen ödevler evet gerçekten çok fazla veriyorlar ödevleri. Her gün yapacak ödevim oldu geçtiğimiz hafta mesela. Ki ilk hafta olmasına rağmen oturup 2 saat boyunca ödev yaptım. Translate kısmında biraz aksaklık olabiliyor çünkü terminaloji her derste çok fazla var. İngilizce anlatılıyor her ders tabi ki ama aksanlı olabiliyor çoğu bu durumda zorlanmanız olası.

  Okul çok güzel biraz bundan bahsetmeliyim. Gördüğüm en güzel okul kütüphanesi. Sistem olarak aslında. İçinde kutu oyunlarının olduğu bir arşiv var okulda. Bu en sevdiğim şey tabi ki. Bilgisayar kullanımları ücretsiz. Fotokopi ücretsiz ve printer kullanmak da ücretsiz. Ancak burada sanıldığı gibi kağıt ucuz değil. Defterler gerçekten ucuz değil. Bu konuda dilim biraz yandı.


  Bilgisayar klavyeleri çok çok farklı. Benim asla rastlamadığım bir klavye şekilleri var.
Şu şekilde. Mesela rakamları yazmak için shift tuşuna basmanız gerekiyor gibi.

  Okulun yemekhanesi çok iyi ve ucuz. Aslında ucuz değil ama dışarıda yediğiniz yemekten ucuz. Genelde domuz eti çıktığı için daha hiç tadmadım yemekleri ama çok ferah ve büyük bir salonu var ve herkes bu salonu dolduruyor. 
   
  Mizah seviyesi yüksek olan okulumun bir de büfesi var adı The Bread Pit . Ama içinde sandviç ve hamur işi satılıyor.
  
  Buralarda insanların yedikleri birkaç şey var. Bunlar makarna , sandviç , patates kızartması ve döner. Daha başka birçok seçenek var ama başka şey yiyen görmedim.

  Bir de merkeze yakın bir kebapçı var kendisi Azeri ama Türk'üm diyor. Kapısında Türk Bayrağı var. İçerisi ne zaman gitsem kalabalık insanlar kebaba ve dönere bayılıyor. Ayrıca Kızılay maden suyu da bulabilirsiniz. Müdavimiyim.

Birkaç Brugge fotoğrafı da ekleyeyim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder