25 Mayıs 2017 Perşembe

TILLEGEM CASTLE - BRUGGE

Konumu ve nasıl giderim?in cevabı için ;

 


Gezmenin 10 dakika ama doymanın bir gün sürdüğü güzellikteki bir bahçe içinde yer alan ve tarihiyle ilgili maalesef çok bilgi edinemediğim kale. Brugge’da merkezden biraz uzakta bir parkın ve ormanın içinde bulunuyor. Öğleden sonra gittiğinizde yerli halkın neredeyse akın ettiği yemyeşil bir park. Brugge’un simgesi olan nehirler ve kanallar bu parkın içerisinde de bulunuyor. Hatta kalenin etrafını bir ada gibi sarmalayan bir kanal manzarasıyla karşılaşıyorsunuz. Kalenin içinde yaşayanların olduğunu tahmin ediyoruz çünkü bazı pencerelerinde modern perdeler asılı. Bir gün hele de hava güzelse ve Brugge’da bol vaktiniz varsa, bir sandviç hazırlayın bir de örtü götürün yere serin ve öğleden sonranın tadını çıkarın. Çünkü gözünüzün doğadaki her renge doğacağından ve iyi ki gelmişim diyeceğinizden eminim.


 Evime bisikletle 10 dakika uzaklıkta olan bu orman baya büyük ve her yeri yemyeşil . Merkezden 25-30 dakika yürüme mesafesinde olabilir belki daha azdır . Yürüyüş yollarının sağlı sollu yemyeşil kaplanmış olması, köpeklerini gezdiren insanlar , bisikletini alıp gelenler , piknik yapanlar her şeyiyle güzellik katıyor bu ormana. Kalenin bulunduğu alan ise , kalenin içi ziyarete açık olmamasına rağmen epey bakımlı. Çit şeklindeki çalılar labirent şeklinde konumlandırılmış ve çimler aynı boyda vs. Suyun içinde ördekler , nilüferler gibi canlıları görebiliyorsunuz. Yürü yürü bitmeyen yürüyüş yolu ve güzel havada tadına doyum olmayan ağaç gölgeleri bir hafta sonunu geçirmek için çok iyi bir fırsat.

  Biz de sınav sonrası okula da yakın olduğu için , güneş gözlüklerimizi yere sermelik havlularımızı sandviçimizi alıp gittik. Uyuduk sohbet ettik yürüdük ve 3 saate yakın zaman geçirdik. Dinlenmelik harika bir fırsat.


  
  İnternetten bulduğum hikaye ise şöyle;
Mevcut Tillegem Kalesinin başlangıçta Lord Jan van Voormezele'ye ait olduğu 12. veya 13. yüzyıla dayandığı söyleniyor.
1879 yılında Tillegem Kalesi, Baron Eugène Charles de Peñaranda de Franchimont tarafından satın alındı. Mimari Jean-Baptiste de Béthune tarafından bugünkü görünüşüne Flaman Gotik Revival tarzında yeniden inşa edilmişti.
Kalenin 1980 yılına kadar özel olarak yerleşim görmüş olması. Bundan sonra eyalet hükümetine gitti. Daha sonra kale onarılarak ofisler için uygun hale getirildi.
Şu anda Tillegem Kalesi, eyalet hükümetinin çeşitli ofislerine ev sahipliği yapmaktadır. Ziyaret edilemez ancak çevresindeki parka serbestçe erişilebilir.
   Eğer Brugge’da vaktiniz çoksa ve bilinenden farklı yerleri görelim diyorsanız konumunu en başa koydum.

  Görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder